FAQ2018-04-24T08:50:40+00:00

Veelgestelde vragen

Ik ben bang dat ik spullen weg moet doen waar ik later spijt van krijg.
Jij bepaalt wat blijft en wat weg mag. Als je alles wilt houden dan focussen we op het opbergen. Tijdens het opruimen besteden we ook tijd aan het afstemmen op jouw hoogste verlangen. D.w.z. hoe je het meest ideale leven in jouw huis voor je ziet. Daardoor kun je gemakkelijker keuzes maken.

Moet het een hele grote rommel zijn?
Nee dat hoeft niet, het kan ook zo zijn dat je bijvoorbeeld een behoefte voelt om je dagelijkse leven te versimpelen. Je huis kan ook druk aanvoelen zonder dat er veel spullen zijn, dat kan bijvoorbeeld komen doordat er veel ´stille´ boodschappen in de ruimte je aandacht je vragen.

Ik wil dat mijn partner gaat opruimen, ik word gek van zijn/haar rommel.
Dat hoor ik heel veel om mij heen. Alleen kan ik pas iemand helpen als hij of zij daar zelf voor kiest. Mijn advies is om eerst toch je eigen spullen op te ruimen. Want opruimen is besmettelijk. Als jij jouw spullen opruimt gaat vaak een ander ook aan de slag.
Ook als je denkt dat jij geen rommel hebt, iets doet jouw emmer overlopen, waardoor de rommel van een ander jouw van slag maakt.

Houd het bij jezelf en je zult merken dat wanneer jij je omringt met alleen de spullen waar je energie van krijgt, je veel beter kan omgaan met de rommel van een ander.